HISTORIEN BAKOM LILLA LAXEN


Det hela började i slutet av 1970 talet då makarna Lagnell bestämde sig för att avsluta sina dåvarande anställningar i Göteborg och istället satsa på att börja odla lax. I mitten av Halland började de med små odlingar av regnbågslax som de sedan födde upp till 3-4 kilos storlek, vilket på den tiden var ganska ovanligt. Med egna odlingar kunde de förutom att exportera lax till Europa även öppna en liten laxbutik i samhället Heberg, med dagliga leveranser av färsk råvara. Butiken växte med åren som gick och sortimentet utvidgades också med produkter som inte behövde tillagning utan var färdiga att ätas. När kunder började äta produkterna de köpt i sina bilar ställdes det ut lite bord så man även kunde äta på plats.
 

1996 när nya motorvägen byggdes förbi samhället flyttade även Laxbutiken med ut till nya motorvägen och byggde samtidigt en större restaurang med ett sjuttiotal sittplatser. Även här växte verksamheten och sönerna Jonas och Jerker började också på heltid att arbeta i verksamheten. 2003 öppnades en filial i Bohusländska Ljungskile med samma koncept som i Halland. Efter ytterligare några år behövdes både större och modernare lokaler för att kunna utveckla verksamheten. 2009 byggdes det därför en helt ny fastighet i Heberg med större kök, restaurang, butik samt med nya konferenslokaler. Dessutom fick inredningen ett modernare intryck som även tillämpades i butiken i Ljungskile när den gjordes om året efter.
 

Idéerna om att fortsätta utveckla företaget har funnits i många skepnader under decennierna som gått, men har under de senaste åren vuxit fram till att försöka skapa en enklare, lite mindre restaurang där maten ska vara god samtidigt som det ska gå fort att få den serverad. Resultatet av detta har alltså blivit ”Lilla Laxen”.Laxbutiken
Laxbutiken
Laxbutiken
Laxbutiken

Kontakt

LILLA LAXEN

Kollavarvsvägen 12, Onsalamotet
Kungsbacka, Sverige

Tel: 0300-130 50
info@lillalaxen.se
Kreera web&design