RECEPT

Vilken fantastiskt härlig matpassion det var i helgen! Var du där? Kanske fick du en av alla smakprover som halländska restauranger och matproducenter bjöd på i den fina montern med Falkenbergs Skafferi och Vännerna från Halland.

På plats under vårt "pass" på Köksscenen fanns Magnus Harr som med ett leende svängde ihop ett stort antal lax-landgångar. I Drömverkstan intervjuades matentreprenörer av Lisa Lemke. Jerker och Elisabeth var på plats och fick berätta om hur hela Laxhistorien började och vad som driver dem. "- Att våga gå mot strömmen", var Jerkers recept.

För den som väntar på receptet på våra krispiga laxlandgångar så kommer det här. De gjorde succé och Mange förklarade att de ska tas i rätt ordning, tugga för tugga... Först flädertuggan, sedan pepparrot och sist havtornstuggan. Halländska smaker, så klart!

Krutongen gör du enkelt genom att skära till en längd vitt bröd och pensla med lite vitlöksolja och grädda i ugnen.


FLÄDER

- Picklad lök, regnbågsrom, smörgåskrasse.
Häng cremefraiche i silduk över natten. Pickla finhackad rödlök i 1-2-3 lag men byt ut vatten mot flädersaft. Regnbågsrommen kryddas med koncentrerad fläderjuice. Toppa med smörgåskrasse!


PEPPARROT

- Kallrökt lax, dill, rädisa
Smaksätt färskost med rejält med pepparrot. Fyll pepparrotssmeten i kallrökt lax. Toppa med rädisa och dill!


HAVTORN

- Friterad lax, grönkål, morot.
Rosta morot i ugnen och mixa. Krydda purén med citronsaft, spiskummin och havtornsmarmelad. Ugnsbaka grönkål krispig. Fritera laxen.


NJUT!


Tack alla som besökte montern! Och tack alla som så fint arrangerat hela Hallandsmontern - den imponerade och kändes nästan som mässans huvudscen. En eloge också för Blomsterfrid dekorationer - härligt med morötter och tulpaner i samma buketter.


Recept

Contact

LILLA LAXEN

Kollavarvsvägen 12, Onsalamotet
Kungsbacka, Sweden

Phone: +46(0)300-130 50
info@lillalaxen.se
Kreera web&design